πριν από  22 ώρες 31 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Άγγελος Ρέντουλας 18.06.2025 • 13:07 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Ωραίο πράγμα ο χλωρός αρακάς. Ακριβούτσικος, δυσεύρετος, για λίγο μόνο στην αγορά. Γι' αυτό, έστω μία φορά τον χρόνο, τέτοια εποχή παίρνω λίγο για να τον κάνω σαλάτα. Δεν τον χαλαλίζω για λαδερό ή άλλο μαγείρεμα. Ο αρακάς σαλάτα είναι κορυφαίο έδεσμα. Θέλει ελάχιστο βράσιμο, να μείνει τραγανός, το πολύ για 4-5 λεπτά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Τον περνάμε από παγωμένο νερό και τον στραγγίζουμε. Η γλύκα του θέλει ξινοτύρια ή πικάντικα τυριά, θέλει λεμόνι, πορτοκάλι και άλλα ξινά, χυμό και ξύσμα. Θέλει φρέσκο κρεμμύδι και φρέσκο σκορδάκι. Ανηθο, μάραθο, μυρώνια και δυόσμο. Μπόλικο πιπέρι. Κάτι από όλα αυτά ή περισσότερα σε αναμείξεις διάφορες, ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά και την όρεξή μας. Βέβαια και σκέτος, μόνο με ελαιόλαδο και αλάτι, είναι έξοχος. Όπως όλα τα κηπευτικά στην κορυφαία στιγμή τους. Αγαπημένο γεύμα: αρακάς σαλάτα με ένα τηγανητό αυγό. Τηγανισμένο σε πολύ...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation