Οι συνταγές που μαγείρεψε η ομάδα του Γαστρονόμου τον Ιούνιο
Η εξωτική Κερατέα δεν υποφέρει από ακραία ζέστη όσο η Αθήνα ή άλλη μεγάλη πόλη, αλλά ακόμη και στην εξοχή, τις ημέρες με φουλ ζέστη, δεν έχω κουράγιο να κάτσω πάνω από αχνιστές κατσαρόλες και να ανοιγοκλείνω καυτούς φούρνους. Η χωριάτικη είναι μονόδρομος, ένα πλήρες καλοκαίρι απλωτό στην πιατέλα. Ο βασικός κορμός μιας χωριάτικης είναι σταθερός, αλλά από εκεί και πέρα σου αφήνει χώρο για αυτοσχεδιασμούς, όχι με πολλές τσιριτζάντζουλες βέβαια, αλλά με φαντασία. Να, ας πούμε, η Νένα Ισμυρνόγλου, μαγείρισσα με φαντασία αχαλίνωτη, δίνει εδώ μια συγκρατημένη εκδοχή: έβαλε φρέσκο αντί για ξερό κρεμμύδι, πολύχρωμα ντοματίνια, σταφίδες και κουκουνάρια (που έτσι κι αλλιώς ταιριάζουν τέλεια με τις ντομάτες), φρέσκο βασιλικό και βέβαια πιπεριές. Με άφθονο ελαιόλαδο για βούτες με ζυμωτό ψωμί και με ανθό αλατιού για κριτσανιστές μπουκιές. Βιβή Κωνσταντινίδου Μελιτζάνες στον φούρνο αγιορείτικεςΦωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος Όλο τον χρόνο περιμένω να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.