Οσομπούκο με λαχανικά - Κλασική ιταλική νοστιμιά στο πιάτο σου
Το οσομπούκο είναι ένα από εκείνα τα πιάτα που μυρίζουν "παραδοσιακή κουζίνα" και φέρνουν στο τραπέζι όλη τη ζεστασιά ενός σιγομαγειρεμένου φαγητού. Προέρχεται από τη Λομβαρδία της Ιταλίας και στηρίζεται στο μοσχαρίσιο κότσι με το κόκαλο - εκεί που το μεδούλι δίνει έξτρα γεύση και βάθος στη σάλτσα. Σε αυτή την εκδοχή, το μαγειρεύουμε με λαχανικά για ένα πλήρες, αρωματικό και πλούσιο αποτέλεσμα.Υλικά (για 4 μερίδες) 4 κομμάτια οσομπούκο (μοσχαρίσιο κότσι με κόκκαλο και μεδούλι) 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 400 γρ. ντομάτα κονκασέ ή τριμμένη φρέσκια ντομάτα 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 1 ποτήρι λευκό κρασί 1 φύλλο δάφνης 500 ml ζωμός βοδινού (ή απλό νερό) Ελαιόλαδο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά, για το τελείωμα) Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος Εκτέλεση Προετοιμασία κρέατος Αλατοπιπερώνεις καλά τα κομμάτια του οσομπούκο. Σε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.