Panzanella: η ιταλική ντοματοσαλάτα με ψωμί
Χριστόφορος Πέσκιας 17.06.2025 • 11:12 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Η panzanella γεννήθηκε από την ανάγκη αξιοποίησης του μπαγιάτικου ψωμιού, που το μούσκευαν σε ξίδι και νερό και κατόπιν στα νόστιμα ζουμάκια των θερινών λαχανικών. Αν βάλουμε φρέσκο, θα το φρυγανίσουμε πρώτα, για να στεγνώσει και να απορροφήσει καλύτερα τις νοστιμιές των υλικών. 20' προετοιμασία, 30' αναμονή, Σύνολο: 50'Υλικά Μερίδες: 4 Για τη σαλάτα 4 φέτες προζυμένιο ψωμί με την κόρα, κομμένο σε κύβους 1-2 εκ. 1 κιλό ώριμες και σφιχτόσαρκες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους 1-2 εκ., με τα ζουμιά τους (εναλλακτικά: 1 κιλό ντοματίνια ζουμερά, κομμένα στη μέση) 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε μέτρια κομμάτια 1 αγγούρι μεγάλο, καλά πλυμένο, με τη φλούδα, σε κύβους 1-2 εκ. τα φύλλα από 1 μάτσο πλατύφυλλο βασιλικό (1 δισκάκι φύλλα των 25 γρ.), ψιλοκομμένα 100 γρ. πεκορίνο Τοσκάνης (τυρί της περιοχής, που μοιάζει πολύ με παρμεζάνα - σε ντελί και τυροπωλεία) ή παρμεζάνα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.