Πάστα ταψιού σοκολατίνα
Μια λαχταριστή σοκολατένια πάστα που λιώνει στο στόμα. Εύκολη στην παρασκευή, χωρίς μίξερ, και ακόμα πιο γευστική την επόμενη μέρα - αφράτη, ζουμερή και πλούσια σε σοκολάτα. Μερίδες: 12 Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 15' Χρόνος ψησίματος/μαγειρέματος: 25' Συνολικός χρόνος: 40'Υλικά Για τη βάση: 40 γρ. βούτυρο 40 γρ. ηλιέλαιο (ή απαλό ελαιόλαδο) 150 γρ. μαύρη ζάχαρη (ή άλλη ζάχαρη) 150 γρ. ξινόγαλο σε θερμοκρασία δωματίου (ή γάλα με λίγο λεμόνι) 150 γρ. χλιαρό ρόφημα καφέ (φίλτρου ή στιγμιαίο) 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 50 γρ. κακάο 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα 1 πρέζα αλάτι Για την επικάλυψη: 35 γρ. κακάο 35 γρ. κορν φλάουρ 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% 300 γρ. γάλα 4 κρόκοι αυγών 150 γρ. ζάχαρη μαύρη (ή άλλη ζάχαρη) 2 πρέζες αλάτι 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 120 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη 100 γρ. τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμαΕκτέλεσηΒάση Σε μικρό τηγάνι, ζεστάνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.