Παστουρμαδόπιτα με σφολιάτα, αρμένικη
Για το αφιέρωμα του Γαστρονόμου στην αρμένικη κουζίνα επισκεφθήκαμε την κυρία Νέλλη Χανικιάν, κόρη της Ανζέλ Κουρτιάν, μιας αγράμματης νοικοκυράς που στα τετράδια των παιδιών της κατέγραψε το δράμα της οικογένειάς της, αλλά και ολόκληρου του αρμενικού λαού. Η Νέλλη μάς μαγείρεψε τις συνταγές που τους έφτιαχνε η μαμά της όταν ήταν ακόμα παιδιά, όπως αυτή εδώ η παστουρμαδόπιτα με σφολιάτα, ντομάτα και βασιλικό. 15' προετοιμασία, 50' ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα και 5'Υλικά Μερίδες: για ταψί περίπου 25 x 35 εκ. 300 γρ. λεπτές φέτες παστουρμά 2 φύλλα σφολιάτας 500 γρ. γραβιέρα, τριμμένη 200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο 5 σφιχτές ντομάτες, σε λεπτές φέτες (αφαιρούμε όσο γίνεται τα σποράκια) 1 αυγό, χτυπημένο με ένα πιρούνι (για το άλειμμα) περίπου 2 κουτ. σούπας σουσάμι 10 γρ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα ΔιαδικασίαΓια την παστουρμαδόπιτα με σφολιάτα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 190°C στη λειτουργία του αέρα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.