πριν από  15 ώρες 29 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Για το αφιέρωμα του Γαστρονόμου στην αρμένικη κουζίνα επισκεφθήκαμε την κυρία Νέλλη Χανικιάν, κόρη της Ανζέλ Κουρτιάν, μιας αγράμματης νοικοκυράς που στα τετράδια των παιδιών της κατέγραψε το δράμα της οικογένειάς της, αλλά και ολόκληρου του αρμενικού λαού. Η Νέλλη μάς μαγείρεψε τις συνταγές που τους έφτιαχνε η μαμά της όταν ήταν ακόμα παιδιά, όπως αυτή εδώ η παστουρμαδόπιτα με σφολιάτα, ντομάτα και βασιλικό. 15' προετοιμασία, 50' ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα και 5'Υλικά Μερίδες: για ταψί περίπου 25 x 35 εκ. 300 γρ. λεπτές φέτες παστουρμά 2 φύλλα σφολιάτας 500 γρ. γραβιέρα, τριμμένη 200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο 5 σφιχτές ντομάτες, σε λεπτές φέτες (αφαιρούμε όσο γίνεται τα σποράκια) 1 αυγό, χτυπημένο με ένα πιρούνι (για το άλειμμα) περίπου 2 κουτ. σούπας σουσάμι 10 γρ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα ΔιαδικασίαΓια την παστουρμαδόπιτα με σφολιάτα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 190°C στη λειτουργία του αέρα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation