Πατατοσαλάτα με μυρωδικά, ηλιόσπορους και βινεγκρέτ τόνου
Δημήτρης Κοντόπουλος 10.06.2025 • 11:25 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Για αυτή τη διαφορετική πατατοσαλάτα χτυπάμε τον τόνο στον πολυκόφτη και φτιάχνουμε μια λεία και αφράτη κρέμα, σαν αραιή μαγιονέζα, με την οποία περιχύνουμε τα λαχανικά. 20' προετοιμασία, 20' μαγείρεμα, Σύνολο: 40'Υλικά Μερίδες: 3-4 500 γρ. πατατούλες baby, καλά πλυμένες, με τη φλούδα τους, (ή μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα) 8 ραπανάκια, σε πολύ λεπτές φέτες, κατά προτίμηση με το μαντολίνο 10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια, με το πράσινο μέρος, λεπτοκομμένα τα φύλλα από 1 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα 1/2 φλιτζ. τσαγιού ηλιόσποροι, καβουρδισμένοι για 2-3 λεπτά στους 170°C 1 μάτσο νεροκάρδαμο, (σε ορισμένες λαϊκές αγορές και σε καλά μανάβικα), χονδροκομμένο, ή φύλλα ρόκας αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το ντρέσινγκ τόνου 2 κονσέρβες τόνος καλής ποιότητας, σε λάδι, στραγγισμένος 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 1/2 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.