Πένες με τηγανητά κολοκυθάκια και κασέρι
"Η μητέρα μου, μετά από ένα ταξίδι της στην Ιταλία, μας έφτιαχνε μια μακαρονάδα με κολοκυθάκια τηγανητά, κασέρι, βασιλικό και κρέμα γάλακτος", εξηγεί ο Πάρις. "Πολύ αργότερα συνειδητοποίησα ότι προσπαθούσε να αναπαραγάγει τα διάσημα spaghetti alla Nerano της Maria Grazia, βάζοντας κασέρι αντί για provolone del Monaco και κρέμα γάλακτος, για να πετύχει την κρεμώδη υφή που οι Ιταλοί πετυχαίνουν με το αμυλούχο νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά και (αν και δεν το παραδέχονται) με το βούτυρο". 30' προετοιμασία 30' μαγείρεμα 6 ώρες αναμονή Σύνολο: 7 ώρεςΥλικά Μερίδες: 4-5 500 γρ. (1 πακέτο) πένες 100 γρ. βούτυρο αγελάδας 1 κιλό τρυφερά κολοκυθάκια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες, ιδανικά με το "μαντολίνο" 25 γρ. φύλλα βασιλικού, καλά πλυμένα, στεγνωμένα και ολόκληρα 150 γρ. πικάντικο κασέρι Ξάνθης, ψιλοτριμμένο 50 γρ. κεφαλοτύρι, ψιλοτριμμένο 200 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΔιαδικασία Για τις πένες με τηγανητά κολοκυθάκια και κασέρι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.