Πεπερονάτα με μπεσαμέλ
Newsroom 21.06.2025 • 08:07 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό της οικογένειας Τερκενλή στη Θεσσαλονίκη, κάπως σαν ένα μπριάμ, αλλά μόνο με πιπεριές και φέτα. 35' προετοιμασία 1 ώρα και 30' μαγείρεμα Σύνολο: 2 ώρες και 5'Υλικά Μερίδες: 4-6 4 μεγάλες πιπεριές κέρατο, σε λεπτά μπαστουνάκια 4 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα 250 γρ. τυρί φέτα, σε κυβάκια του 1 εκ. 60 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια την μπεσαμέλ 3 αυγά 70 γρ. κορν φλάουρ 20 γρ. ζάχαρη 1 λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες, χλιαρό 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό αλάτι Διαδικασία Για το πεπερονάτα με μπεσαμέλ, ξεκινάμε και σε ένα μέτριο, βαθύ πυρίμαχο ταψί ανακατεύουμε όλα τα μπαστουνάκια πιπεριάς με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα απλώνουμε με τα χέρια μας ομοιόμορφα.Σκορπίζουμε πάνω τους τα κυβάκια φέτας. Αφήνουμε στην...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.