Πέστο βασιλικού: η κλασική συνταγή και 5 παραλλαγές που φτιάχνουμε ξανά και ξανά
Ωμές σάλτσες φρέσκων μυρωδικών εξ Ιταλίας είναι τα πέστο. Το όνομά τους το πήραν από τη λέξη pesto, που σημαίνει "γουδί", το σκεύος στο οποίο παρασκευάζονταν. Κι ενώ υπάρχουν ακόμη κάποιοι που επιμένουν παραδοσιακά (δηλ. χρησιμοποιούν το γουδί), ο ευκολότερος και, σύμφωνα με πολλούς σεφ, ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξουμε πέστο είναι με το μούλτι (ή άλλους πολυκόφτες). Και ενώ το κλασικό πέστο βασιλικού φτιάχνεται με κουκουνάρι και παρμεζάνα, οι παραλλαγές του είναι άπειρες - από πέστο με βασιλικό και λιαστή ντομάτα μέχρι με φυστίκια Αιγίνης, φέτα, ελιές και σουσάμι. Βασιλικός, αλλά τι βασιλικός; Ο φρέσκος βασιλικός είναι η πλέον κλασική επιλογή. Οι Ιταλοί συνηθίζουν να χρησιμοποιούν πλατύφυλλο, όμως πολύ καλά αποτελέσματα μπορούμε να έχουμε με όποιο είδος βασιλικού έχουμε στη γλάστρα ή βρούμε στην αγορά. Οι γευστικές αποκλίσεις είναι πολύ ενδιαφέρουσες, π.χ. ο λεπτόφυλλος είναι συνήθως πιο "ουζάτος", ενώ ο πλατύφυλλος έχει απαλές...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.