Πίτα Σαμόσα με Αρνί και Πατάτες
Αν σου αρέσουν οι ινδικές γεύσεις αλλά θέλεις κάτι διαφορετικό από τα κλασικά τριγωνάκια σαμόσα, αυτή η πίτα είναι η τέλεια επιλογή. Ένα ζουμερό μείγμα από κιμά αρνιού, πατάτες και αρωματικά μπαχαρικά κλείνεται σε τραγανή ζύμη με κουρκουμά και ψήνεται μέχρι να γίνει χρυσαφένια. Ιδανική για να τη βάλεις στο τραπέζι σαν κεντρικό πιάτο και να εντυπωσιάσεις!Υλικά Για τη γέμιση5 κ.σ. ελαιόλαδο3 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα1½ κ.γ. αλάτι1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη1 κ.σ. σκόνη σκόρδου1 κ.σ. σπόρους κύμινου2 κ.γ. νιφάδες αποξηραμένης κόκκινης πιπεριάς500 γρ. κιμάς αρνί500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια200 γρ. κατεψυγμένα αρακά2 κ.σ. κορν φλάουρ1 μεγάλη χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο Για τη ζύμη (hot water pastry)265 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις55 γρ. δυνατό αλεύρι για ψωμί + έξτρα για άνοιγμα½ κ.γ. αλάτι1 κ.γ. κουρκουμά135 ml καυτό νερό65 γρ. φυτικό λίπος1 αυγό, χτυπημένο (για άλειμμα)ΕκτέλεσηΕτοιμάζεις τη γέμιση...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.