Πιτάκια με μοσχαρίσιο κιμά και σαλάτα με πορτοκάλι & τζίντζερ
Αν ψάχνεις να ξεφύγεις από τις συνηθισμένες πίτες και σου αρέσουν τα πικάντικα, τότε αυτό το πιάτο θα σε ενθουσιάσει. Μοσχαρίσιος κιμάς με αρώματα curry και φρέσκα μυρωδικά, κλεισμένος μέσα σε μια χρυσή, τραγανή ζύμη με κουρκουμά και συνοδευμένος από μια ανάλαφρη σαλάτα με πορτοκάλι, ντομάτα και ένα dressing που τα σπάει - γλυκό, πικάντικο και δροσερό. Δες τη συνταγή βήμα-βήμα!Υλικά Για τη ζύμη:300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο ακόμα για άνοιγμα)1½ κ.σ. κάρυ (τύπου Madras)1½ κ.σ. κουρκουμά1 πρέζα αλάτι165γρ. βούτυρο αγελάδος, κρύο και κομμένο σε κύβους1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο Για τη γέμιση:2 κ.σ. λάδι (ιδανικά από κράμβη ή άλλο φυτικό)1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες2 κ.γ. κάρυ Madras2½ κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο1½ κ.σ. φρέσκο θυμάρι300γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος125ml ζωμός μοσχαριού1 κ.γ. μελάσα ή μαύρη ζάχαρη1 κ.γ. καυτερή σάλτσα Scotch bonnet ή ½ εκ. φρέσκια πιπερίτσα Scotch bonnet...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.