Πίτσα capricciosa
Τεμάχια: για 1 πίτσα 38-40 εκ. 1 δόση ζύμη για πίτσα της επιλογής μας ή έτοιμη ζύμη για πίτσα, του εμπορίου 1 δόση σάλτσα ντομάτας 100 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε λεπτές φέτες 4 λεπτές φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένες 6 μαύρες ελιές, χωρίς το κουκούτσι 4 μικρά αγκιναράκια από βάζο, διατηρημένα σε λάδι, στραγγισμένα και κομμένα σε τέταρτα 4 λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες 5-6 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα ελαιόλαδοΔιαδικασία Για την pizza Capricciosa, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στις αντιστάσεις στην πιο υψηλή θερμοκρασία.Ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλα ή με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 38 εκ.Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί (ρηχό, ειδικό για πίτσα, ή τη λαμαρίνα του φούρνου) και απλώνουμε πάνω του τη ζύμη.Καλύπτουμε τη ζύμη ομοιόμορφα με τη σάλτσα ντομάτας, απλώνουμε το τυρί και σκορπίζουμε το ζαμπόν, τις ελιές, τα αγκιναράκια και τα μανιτάρια ομοιόμορφα.Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά (ανάλογα με...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.