Πίτσα καταλανική, με ψητά λαχανικά και σαρδέλες (Coca de recapte)
Η coca de recapte είναι η καταλανική απάντηση στην πίτσα. Tη συναντάμε σε διάφορες εκδοχές - αυτή με ψητές μελιτζάνες και πιπεριές, και σαρδέλες, είναι από τις πιο αγαπητές. Μια που μεταφέρεται εύκολα, είναι ιδανική για πικνίκ! 1 ώρα προετοιμασία 3 ώρες αναμονή Σύνολο: 4 ώρεςΥλικά Κομμάτια: για 6-8 κομμάτια Για τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι σκληρό, σταρένιο, για ψωμί 1/2 φακελάκι (4 γρ.) ξηρή μαγιά 10 γρ. αλάτι περίπου 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη περίπου 340 ml ζεστό νερό Για την επικάλυψη 2 πιπεριές Φλωρίνης, ολόκληρες 2 πιπεριές κίτρινες, ολόκληρες 2 μελιτζάνες φλάσκες, ολόκληρες τα φιλέτα από 6 φρέσκες σαρδέλες 2 ώριμες ντομάτες, σε ροδέλες μερικά φυλλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο και φρέσκια ρίγανη ελαιόλαδο (βλ. διαδικασία) αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία Για την ζύμη Στον κάδο του μίξερ (ή σε μεγάλο μπολ) ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε σταδιακά το νερό, ζυμώνοντας με τον γάντζο (ή με τα χέρια μας)...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.