Ποιο είναι το πιο υγιεινό αλλαντικό;
Αλλαντικά: εύκολα, νόστιμα, αλλά πόσο ασφαλή; Αν αναρωτιέσαι ποιο είναι το πιο υγιεινό αλλαντικό που μπορείς να καταναλώνεις χωρίς τύψεις, η απάντηση δεν είναι απλή - αλλά υπάρχει. Τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το σαλάμι, το μπέικον, τα λουκάνικα και τα προσυσκευασμένα αλλαντικά, συνδέονται σύμφωνα με δεκάδες μελέτες με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, καρδιοπαθειών και διαβήτη. Πώς μπορούμε λοιπόν να κάνουμε καλύτερες επιλογές;Τι λένε οι επιστήμονες για τα αλλαντικά Οι επεξεργασμένες μορφές κρέατος θεωρούνται καρκινογόνες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μόλις 50 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος ημερησίως μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου κατά 16%, ενώ άλλες μελέτες δείχνουν αυξημένο κίνδυνο για καρδιοπάθειες (26%) και διαβήτη τύπου 2 (24%). Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το είδος του κρέατος, αλλά και ο τρόπος παρασκευής του. Τα περισσότερα αλλαντικά περιέχουν νιτρικά ή νιτρώδη άλατα, συντηρητικά που...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.