Πουρές γλυκοπατάτας
O πουρές είναι η τέλεια επιλογή για γαρνιτούρα και σήμερα θα τον κάνεις με γλυκοπατάτα. Υλικά 3 γλυκοπατάτες, 1,5 κιλό 100 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια 40 γρ. σιρόπι σφενδάμου αλάτι πιπέρι Για το σερβίρισμα βούτυρο, σε κομματάκια σιρόπι σφενδάμου θυμάρι, φρέσκο Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Αφήνουμε τη φλούδα στις γλυκοπατάτες, τις πλένουμε καλά και τις τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί, μεταφέρουμε εκεί τις πατάτες και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 1-1 ½ ώρα ανάλογα το μέγεθος τους. Αφαιρούμε από τον φούρνο, μεταφέρουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ξύλο κοπής και όσο είναι ακόμα ζεστές τις κόβουμε στη μέση. Βγάζουμε τη σάρκα με ένα κουτάλι και τη μεταφέρουμε στον πολυκόφτη. Προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου, το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρουμε προσθέτοντας πάνω από τον ζεστό πουρέ μας κομματάκια βούτυρο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
O πουρές είναι η τέλεια επιλογή για γαρνιτούρα και σήμερα θα τον κάνεις με γλυκοπατάτα. Υλικά 3 γλυκοπατάτες, 1,5 κιλό 100 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια 40 γρ. σιρόπι σφενδάμου αλάτι πιπέρι Για το σερβίρισμα βούτυρο, σε κομματάκια σιρόπι σφενδάμου θυμάρι, φρέσκο Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Αφήνουμε τη φλούδα στις γλυκοπατάτες, τις...
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.