Πρωτείνη: Ποιο "έρχεται πρώτο", το κοτόπουλο ή το αυγό;
pexels Από τη γυμναστική αίθουσα μέχρι το καθημερινό τραπέζι, η συζήτηση για την πρωτείνη παραμένει επίκαιρη: ποιο τρόφιμο προσφέρει την καλύτερη, την περισσότερη και πιο θρεπτική πρωτείνη, το κοτόπουλο ή το αυγό; Η απάντηση δεν είναι απλώς θέμα αριθμών. Η διαφορά κρύβεται τόσο στην ποσότητα όσο και στην ποιότητα της πρωτείνης, αλλά και στον τρόπο που εντάσσεται η κάθε τροφή στη συνολική διατροφή. Ας δούμε λοιπόν, με επιστημονική ακρίβεια και πρακτική ματιά, ποιο από τα δύο είναι η καλύτερη επιλογή για τον οργανισμό μας. 15 γραμμάρια πρωτείνης: Τι τρώμε για να την φτάσουμε σε ένα γεύμα; ΚοτόπουλοiStock Το άπαχο στήθος κοτόπουλου έχει αποκτήσει τη φήμη του ως η βασική πηγή πρωτείνης για όσους ακολουθούν διατροφή υψηλή σε πρωτείνη. Περιεκτικότητα σε πρωτείνη: 100 γρ. μαγειρεμένου στήθους κοτόπουλου περιέχουν περίπου 31 γρ. πρωτείνης, καθιστώντας το μια από τις πιο συμπυκνωμένες πηγές ζωικής πρωτείνης. Θρεπτικά στοιχεία: Περιέχει χαμηλά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.