Ψωμάκια σίκαλης-βρώμης, από τη Ρωσία (μποροντίνσκι)
Αν δεν σας αρέσει το μείγμα από αλεύρι σίκαλης - βρώμης ή δεν είναι διαθέσιμα αυτά τα αλεύρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σταρένιο ολικής αλέσεως. Υλικά Τεμάχια: 4 700 γρ. σικαλένιο αλεύρι 300 γρ. αλεύρι από βρώμη 2 κουτ. γλυκού αλάτι 3 κουτ. γλυκού στεγνή μαγιά 1 γεμάτο κουταλάκι κύμινο, σε σκόνη 2 κουτ. σούπας μέλι (ή χαρουπόμελο) 1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια κομμέναΓια την επιφάνεια 2 κουτ. σουσάμι 1 1/2 κουταλάκι κόλιανδρος, τριμμένοςΔιαδικασία Για τα μποροντίνσκι, ξεκινάμε ανακατεύοντας στη λεκάνη του ζυμώματος τα αλεύρια, το αλάτι, τη μαγιά, το κύμινο και το μέλι.Προσθέτουμε λίγο-λίγο χλιαρό νερό (περίπου 600 ml ή όσο πάρει η ζύμη) και ζυμώνουμε έως ότου η ζύμη γίνει ελαστική και λεία και τότε προσθέτουμε τα καρύδια και ζυμώνουμε να απλωθούν ομοιόμορφα στη ζύμη.Τη σχηματίζουμε σαν μπάλα και τη σκεπάζουμε με πετσέτες της κουζίνας, να μείνει σε ζεστό μέρος, μέχρι να φουσκώσει και να γίνει διπλή, γύρω στα 50 - 60 λεπτά.Μετά τη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.