Ψωνίζουμε σωστά το καλοκαίρι για να μη μας χαλάσει τίποτα
Το καλοκαίρι τα ψώνια χρειάζονται προσοχή. Η ζέστη ευθύνεται συχνά για την αλλοίωση των τροφίμων, ειδικά των ευπαθών. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα γαλακτοκομικά (γάλα, τυρί, γιαούρτι), τα παγωτά, τα θαλασσινά και όλα τα προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης. Δεν χρειάζεται να επισημάνουμε ότι η κατανάλωση κάποιου αλλοιωμένου τροφίμου μπορεί να επιφέρει δυσάρεστες συνέπειες για τον οργανισμό και να προκαλέσει δηλητηρίαση. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι να μην πάθουμε για να μάθουμε. Για αυτόν το λόγο, απαιτείται σωστή συντήρηση και διαχείριση των τροφίμων εντός και εκτός σπιτιού, ξεκινώντας από το ράφι του σουπερμάρκετ και φτάνοντας μέχρι το ράφι του οικιακού μας ψυγείου. Φυσικά, η πρόληψη των τροφικών δηλητηριάσεων δεν εξαρτάται μόνο από τις δικές μας ενέργειες, αλλά και από μια μεγάλη αλυσίδα που ξεκινά από την παραγωγή για να καταλήξει στην κατανάλωση αφού περάσει από πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς. Ωστόσο, εάν τηρούμε κάποιες βασικές αρχές...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.