Ψωρίαση: Μελέτη συσχετίζει γνωστή βιταμίνη με μείωση του κινδύνου
Η αύξηση της κατανάλωσης ριβοφλαβίνης, της βιταμίνης που είναι γνωστή και ως βιταμίνη Β2, συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο για ψωρίαση, σύμφωνα με νέα μελέτη. Η ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2) εμπλέκεται στη ρύθμιση της φλεγμονής και στη διαφοροποίηση των κερατινοκυττάρων. Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι η ριβοφλαβίνη, μία απαραίτητη για τον οργανισμό βιταμίνη με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, μπορεί να ανακουφίσει ορισμένες μεταβολικές διαταραχές που συνυπάρχουν με την ψωρίαση. Ωστόσο, οι έρευνες σχετικά με τη συσχέτιση ριβοφλαβίνης και ψωρίασης ήταν περιορισμένες, γι' αυτό, στη νέα αυτή μελέτη, οι επιστήμονες επιχείρησαν να διερευνήσουν τη σχέση μεταξύ των δύο. Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε πληροφορίες που αντλήθηκαν από την Εθνική Έρευνα για την Υγεία και τη Διατροφή (NHANES), μια εθνικά αντιπροσωπευτική, διατομεακή έρευνα που διεξάγεται ανά διετία σε όλες τις ΗΠΑ. Το τελικό αναλυτικό δείγμα της μελέτης περιλάμβανε 13.825...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.