Ρεβίθια με πράσινη σάλτσα και αρωματικό λάδι μπαχαρικών
Ένα πιάτο γεμάτο χρώμα, γεύση και θρεπτικά συστατικά που θα σε ταξιδέψει με κάθε κουταλιά. Τα ρεβίθια συνδυάζονται με έναν βελούδινο πράσινο πουρέ από αρακά και σπανάκι, ενώ το αρωματικό λάδι με τα μπαχαρικά και το τζίντζερ απογειώνει τη γεύση.Υλικά120γρ. αρακά (κατεψυγμένος)150γρ. σπανάκι (κατεψυγμένο)½ κύβο ζωμού λαχανικών400γρ. ρεβίθια (κονσέρβα)2 κ.σ. γιαούρτι καρύδας, για το σερβίρισμα Για το αρωματικό λάδι2-3 κ.σ. ελαιόλαδο ή γκι1 κ.γ. σπόρους κύμινο1 κ.γ. σπόρους μάραθου1 κ.γ. σπόρους μαύρης μουστάρδας1 κ.γ. νιφάδες τσίλι5 εκ. φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε λεπτά στικςαλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέριΕκτέλεσηΦτιάξε τη σάλτσα: Βάλε σε μπλέντερ τον αρακά, το σπανάκι, 200ml ζεστό νερό και τον μισό κύβο λαχανικών. Χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν λεία, πράσινη σάλτσα.Μαγείρεμα: Ρίξε τη σάλτσα σε κατσαρόλα και άφησέ τη να σιγοβράσει 5-6 λεπτά μέχρι να πήξει. Πρόσθεσε τα ρεβίθια και μαγείρεψε άλλα 5 λεπτά, ώστε να απορροφήσουν τη γεύση και να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.