Ρικότα: Tο φρέσκο, μαλακό τυρί που αντικαθιστά το cottage cheese
Παρόλο που το cottage cheese έχει δικαιολογημένα τη φήμη του πιο υγιεινού γαλακτοκομικού, υπάρχει μια εναλλακτική με παρόμοιαθρεπτικά οφέλη και πολύ πιο ελκυστική γεύση: η ρικότα. Αν μέχρι σήμερα είχες συνδυάσει αυτό τυρί ως γέμιση σε κανόλι ή ζυμαρικά, ίσως σε εκπλήξει το γεγονός ότι πρόκειται για μια πολύ υγιεινή τροφή. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Ένα εξαιρετικό υψηλοπρωτεϊνικό συστατικό Η ρικότα είναι ένα φρέσκο, μαλακό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο, κατσικίσιο, αγελαδινό ή βουβαλίσιο γάλα. Το κύριο χαρακτηριστικό της ρικότα είναι ότι φτιάχνεται από ορό γάλακτος -το υγρό που μένει από την παρασκευή άλλων τυριών. Ο ορός γάλακτος, που έχει ήδη βράσει κατά τη διαδικασία παρασκευής τυριού, βράζεται ξανά και στραγγίζεται για να δημιουργήσει ένα απαλό, αλειφόμενο τυρί. Κάπως έτσι πήρε η ρικότα το όνομά της από την ιταλική λέξη "ri-cotta" που σημαίνει ξαναβρασμένο. Η ρικότα έχει πιο απαλή και κρεμώδη υφή και λιγότερο αλάτι από το cottage cheese, το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.