Ριζότο κολοκύθας - Με κρεμώδη υφή και ιδιαίτερη γεύση
Επιμέλεια: Αγγελική ΣτόγιαΥλικά 2 κ. σ. ελαιόλαδο (ή βούτυρο) 2 φλ. τσαγιού πράσα κομμένα σε φέτες ή ένα φρέσκο κρεμμύδι 4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες 8 φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα 1 φλ. τσαγιού ρύζι Arborio 2 γεμάτα φλ. τσαγιού κολοκύθας, κομμένη σε κύβους 1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί 2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή ζωμό κοτόπουλου 1/2 κ. γλ. αλάτι, περισσότερο ανάλογα με τη γεύση 1/8 κ. γλ. λευκό πιπέρι 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο 2- 3 χούφτες σπανάκι 1/4- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένηΕκτέλεση Κόψτε σε φέτες και ξεπλύνετε τα πράσα, χωρίζοντας τα δαχτυλίδια (το ξέπλυμα θα τα βοηθήσει να μαλακώσουν πιο γρήγορα). Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε τα πράσα και ανακατέψτε για 2 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, το φασκόμηλο και το ρύζι, ανακατέψτε για 2 λεπτά. Προσθέστε την κολοκύθα και συνεχίστε να ανακατεύετε για μερικά λεπτά. Προσθέστε το κρασί και ξύστε τα κομμάτια που έχουν ροδίσει. Αφήστε όλο το κρασί να μαγειρευτεί...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.