Ριζότο με καβούρι και όξινο βούτυρο
Αν θέλεις ένα πιάτο που να συνδυάζει θαλασσινή φινέτσα με τη βελούδινη υφή ενός καλού ριζότο, αυτή η συνταγή είναι για σένα! Το μυστικό κρύβεται στο όξινο βούτυρο , δηλαδή ένα βούτυρο αρωματισμένο με κρασί και ξύδι, που δίνει μια υπέροχη ισορροπία γεύσης.Υλικά Για το όξινο βούτυρο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 100ml λευκό κρασί 100ml λευκό ξίδι 200g βούτυρο σε κομμάτια, σε θερμοκρασία δωματίου Για το ριζότο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 φινόκιο (μαραθόριζα), καθαρισμένο και ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 300g ρύζι για ριζότο (κατά προτίμηση carnaroli) 800ml-1 λίτρο ζωμός ψαριού 250g ψαχνό λευκού καβουριού 100g ψαχνό καφέ καβουριού 120g βούτυρο 50ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη ελαφρά 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα Χυμός από 1 λεμόνι 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέριΕκτέλεση Για το βούτυρο οξέος: Σε ένα κατσαρολάκι, βάλε το κρεμμύδι, το λευκό κρασί και το ξίδι. Άφησέ τα να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρεμμύδι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.