Ροδοζάχαρη: γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
Γιώργος Φελεμέγκας 07.06.2025 • 18:28 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Είναι από τα πιο φίνα σε γεύση και άρωμα γλυκά, που συνηθίζεται να το παρασκευάζουν σε ανδρικές ή γυναικείες μονές, με τριαντάφυλλα που καλλιεργούν εκεί. Τα εκατοντάφυλλα ρόδα συλλέγονται όλο τον Μάιο αλλά καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μόνο από κήπο δικό μας ή κάποιου γνωστού μας, που να είμαστε σίγουροι ότι είναι αράντιστα. 30' προετοιμασία 30' παρασκευή 1 ημέρα αναμονή Σύνολο: 1 ημέρα και 1 ώρα Υλικά Βάρος: για περίπου 600 γρ. 400 γρ. πέταλα από εκατοντάφυλλα ρόδα 1.600 γρ. ζάχαρη 40 ml χυμός λεμονιού 300 ml νερό Διαδικασία Για να φτιάξουμε ροδοζάχαρη (τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού), ξεκινάμε βυθίζοντας τα πέταλα σε μια λεκάνη με κρύο νερό και μερικά παγάκια για να ξεπλυθούν από σκόνη.Τα στραγγίζουμε με προσοχή και τα απλώνουμε σε καθαρές πετσέτες ή χαρτί κουζίνας, για να στεγνώσουν.Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με τα χέρια...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.