Σαλάτα μαροκινή, με καρότο και πορτοκάλι
Οι πέρλες ταπιόκας (προαιρετικές στη συνταγή) είναι ένα φυσικό πηκτικό, βράζουν σε μπόλικο νερό, μαλακώνουν, γίνονται διάφανες και βελούδινες σαν μπαλίτσες ζελατίνης. Θα τις βρούμε σε σακουλάκια, σε καταστήματα με έθνικ τρόφιμα και υγιεινές τροφές και σε ορισμένα σούπερ μάρκετ. 45' προετοιμασία, Σύνολο: 45'Υλικά Μερίδες: 6 1 κιλό καρότα, σε λεπτά φετάκια 4 πορτοκάλια, κατά προτίμηση Ναβαλίνες, σε φιλέτα (οι φέτες, χωρισμένες μία μία, καθαρισμένες από μεμβράνες, ίνες και κουκούτσια), κομμένα το καθένα στα τρία 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 70 γρ. ξανθές σταφίδες 75 γρ. κουκουνάρια, ελαφρώς καβουρδισμένα 100 γρ. πράσινες τσακιστές ελιές, κομμένες στη μέση 1 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος 1 παστό μαροκινό λεμόνι (κονφί), ψιλοκομμένο (σε μπαχαράδικα και σε καταστήματα με έθνικ τρόφιμα)* 200 γρ. πέρλες ταπιόκας (προαιρετικά - βλ. εισαγωγή συνταγής) αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το ντρέσινγκ 50 ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 30 ml...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.