Σαλάτα με μαραθόριζα, λούπινα, σύγλινο, λαλάγγια, κατσικίσιο τυρί και σάλτσα πορτοκαλιού
Γιώργος Χάψας 18.06.2025 • 21:36 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Τη συνταγή υπογράφει ο Γιώργος Χάψας, σεφ στο εστιατόριο Mouries All Day του ξενοδοχείου Κινστέρνα, στη Μονεμβάσια. 40' προετοιμασία Σύνολο: 40'Υλικά Μερίδες: 4-5 Για τη σαλάτα 30 γρ. κατσικίσιο τυρί σαν φέτα 10 ml φρέσκο γάλα, πλήρες 1 μαραθόριζα, σε λεπτές φέτες 1 σακουλάκι έτοιμα ανάμεικτα πράσινα σαλατικά 40 γρ. σύγλινο, σε κύβους 1/2 μάτσο μυρώνια, χοντροκομμένα 1/2 μάτσο καυκαλήθρες, χοντροκομμένες 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (το λευκό μέρος), λεπτοκομμένο 40 γρ. λούπινα σε βαζάκι, σε μορφή συντηρημένων καρπών σε άλμη, στραγγισμένα (σε καλά παντοπωλεία) 2-3 λαλάγγια (λακωνικές τηγανίτες σε σχήμα μακρουλού σαλίγκαρου - σε καλά παντοπωλεία), σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια Για τη σάλτσα πορτοκαλιού 100 γρ. φέτες πορτοκαλιού με τη φλούδα τους, χωρίς κουκούτσια 15 γρ. ανθόμελο ή μέλι πορτοκαλιάς 50 ml νερό 20 ml ξίδι λευκό βαλσαμικό τα φύλλα από 2 κλωνάρια φρέσκια μέντα (ή δυόσμο) 1/4 μιας...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.