πριν από  1 ημέρα 1 ώρα

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μα πραγματικά, τι όμορφη λέξη ο "αροδαμός"! Και πόσο ταιριαστή στο να περιγράψει τα νεαρά βλαστάρια με τα μικρά και τρυφερά φύλλα που βγάζουν τα δέντρα την άνοιξη, στις άκριες των κλαδιών τους. Στο Μαλεβίζι του Ηρακλείου, και ενδεχομένως και αλλού στην Κρήτη, συνηθίζουν να φτιάχνουν μια σαλάτα με τους αροδαμούς της λεμονιάς και τα τρυφερότατα φυλλαράκια με το μπρούντζινο χρώμα τους. Η Βαγγελιώ Κασσαπάκη, που διατηρεί το blog της Γαστρονομικός περίπλους - cretangastronomy.gr και η οποία μας έδωσε τη συνταγή, έχει ακούσει να λένε στην Κρήτη για τις σαλάτες "Βάλε κι ένα κλαδί αροδαμό τση λεμονιάς ή τση κιτριάς να δεις νοστιμιά" και μας έδωσε την ακόλουθη συνταγή, όπως τη θυμάται από παιδί. Περιέχει όλες τις φρεσκάδες της άνοιξης, όπως μαρουλάκι, τρυφερές αγκιναροκαρδιές και λίγα ωμά χλουρά κουκιά, καθώς και αυγά που περίσσεψαν από το πασχαλινό τραπέζι. 30' προετοιμασία Σύνολο: 30'Υλικά Μερίδες: 4 7-8 αροδαμοί λεμονιάς ή κιτριάς (βλ.

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation