Σαλάτα με τον "αροδαμό τση λεμονιάς" και βραστά αυγά
Μα πραγματικά, τι όμορφη λέξη ο "αροδαμός"! Και πόσο ταιριαστή στο να περιγράψει τα νεαρά βλαστάρια με τα μικρά και τρυφερά φύλλα που βγάζουν τα δέντρα την άνοιξη, στις άκριες των κλαδιών τους. Στο Μαλεβίζι του Ηρακλείου, και ενδεχομένως και αλλού στην Κρήτη, συνηθίζουν να φτιάχνουν μια σαλάτα με τους αροδαμούς της λεμονιάς και τα τρυφερότατα φυλλαράκια με το μπρούντζινο χρώμα τους. Η Βαγγελιώ Κασσαπάκη, που διατηρεί το blog της Γαστρονομικός περίπλους - cretangastronomy.gr και η οποία μας έδωσε τη συνταγή, έχει ακούσει να λένε στην Κρήτη για τις σαλάτες "Βάλε κι ένα κλαδί αροδαμό τση λεμονιάς ή τση κιτριάς να δεις νοστιμιά" και μας έδωσε την ακόλουθη συνταγή, όπως τη θυμάται από παιδί. Περιέχει όλες τις φρεσκάδες της άνοιξης, όπως μαρουλάκι, τρυφερές αγκιναροκαρδιές και λίγα ωμά χλουρά κουκιά, καθώς και αυγά που περίσσεψαν από το πασχαλινό τραπέζι. 30' προετοιμασία Σύνολο: 30'Υλικά Μερίδες: 4 7-8 αροδαμοί λεμονιάς ή κιτριάς (βλ.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.