Σαλάτα του τσοπάνη (coban salatasi)
Newsroom 09.06.2025 • 17:37 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Η εποχή για τα μίνι μελιτζανάκια είναι τα τέλη καλοκαιριού κι έτσι μέχρι τότε απλώς τα παραλείπουμε ή χρησιμοποιούμε 1 μελιτζάνα φλάσκα, σε χοντρές φέτες και μετά σε μικρούς κύβους, ψημένους στον φούρνο.30' προετοιμασία Σύνολο: 30' Υλικά Μερίδες: 6 1 κιλό ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, σε μικρά καρέ 4 αγγουράκια κρητικά, καλά πλυμένα, με τη φλούδα τους, κομμένα κατά μήκος στη μέση και μετά σε φετάκια-μισοφέγγαρα 1 μεγάλο κοκκινόφλουδο κρεμμύδι, σε μικρά καρέ 1-2 καυτερές πράσινες πιπερίτσες, ψιλοκομμένες 2 πιπεριές κέρατο, σε μικρά καρέ 5 μελιτζανάκια (προαιρετικά), ψημένα και κομμένα σε κυβάκια 5 μικρά κολοκυθάκια, σε μικρά καρέ 1 κουτ. σούπας σουμάκ (βλ. εισαγωγή συνταγής - σε μπαχαράδικα) 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος 30 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα χυμός από 1 λεμόνι ελαιόλαδο, κατά βούληση 1 κουτ. σούπας ξίδι ροδιού 30 ελιές Καλαμών, χοντροκομμένες αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.