Σαλιγκάρια γιαχνί με πατάτες σαν Hasselback, φουρνιστές
Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, στο μαγειρείο των μοναχών υπάρχει μια μικρή βιβλιοθήκη με διάφορα βιβλία μαγειρικής, αγιορείτικων και κοσμικών. Σε ένα εξ αυτών υπήρχε και η σουηδική συνταγή-έκπληξη για τις πατάτες Hasselback που κέντρισε το ενδιαφέρον των μοναχών για τη νοστιμιά που προκύπτει από τη συγκεκριμένη κοπή τους σε λεπτές φέτες, που τις κάνει τραγανές εξωτερικά και τρυφερές εσωτερικά. Η αυθεντική συνταγή θέλει τις πατάτες να κόβονται σε λεπτές φέτες των 2 χιλιοστών, αλλά όχι μέχρι κάτω, ώστε στο ψήσιμο (ή στο τηγάνισμα) να μοιάζουν με βεντάλιες. Εδώ οι μοναχοί επιλέγουν μια πιο εύκολη τεχνική, κόβοντας τις πατάτες σε πιο χοντρές φέτες. Όσο για τα σαλιγκάρια, μπορούμε, για ευκολία, να βρούμε έτοιμα, προβρασμένα και καθαρισμένα σαλιγκάρια έτοιμα για μαγείρεμα, σε αρκετά παντοπωλεία, κυρίως κρητικά. 30' προετοιμασία 1 ώρα και 15' ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα και 45'Υλικά Μερίδες: 4-51 κιλό σαλιγκάρια, έτοιμα, καθαρισμένα4-5 μέτριες...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.