Saltimbocca με χοιρινό και πράσινα φασολάκια με ντοματίνια: Ένα ιταλικό πιάτο που θα σε ενθουσιάσει!
Αν ψάχνεις για ένα πιάτο που να μυρίζει... ιταλική φινέτσα αλλά να ετοιμάζεται χωρίς κόπο, τότε μόλις το βρήκες! Το saltimbocca, που σημαίνει κυριολεκτικά "πηδάει στο στόμα", είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει λεπτές φέτες κρέατος, αρωματικά μυρωδικά και τραγανό προσούτο. Εδώ σου έχουμε την εκδοχή με χοιρινό φιλέτο, συνοδευμένο από φρέσκα πράσινα φασολάκια και ζουμερά ντοματίνια. Ιδανικό για ένα καλοκαιρινό δείπνο με ποτήρι λευκό κρασί στο χέρι...Υλικά Για το saltimbocca:200γρ. φιλέτο χοιρινό, κομμένο διαγώνια σε 6 φέτες6 φύλλα φασκόμηλου6 φέτες προσούτο25γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κ.σ. ελαιόλαδοθαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για τα φασολάκια:1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη150γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση200γρ. φασολάκια (γαλλικά φασολάκια ή baby φασολάκια)50ml λευκό κρασίΕκτέλεσηΠάρε κάθε φέτα χοιρινού και άπλωσέ την πάνω σε ξύλο κοπής. Με ένα σφυράκι κρέατος (ή απλώς με τον πλάστη), χτύπα απαλά μέχρι να γίνει...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.