Σαμποτέρ στην απώλεια βάρους: Μήπως τρώτε με λάθος σειρά; Τι λέει η επιστήμη;
Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Medicine δείχνει ότι μια απλή λεπτομέρεια, αυτή της σειράς που καταναλώνουμε το φαγητό μας, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, επομένως και κατ' επέκταση στη διαχείριση και απώλεια βάρους. Η μελέτη αναφέρει ότι η κατανάλωση φυτικών ινών ή πρωτεϊνών πριν από τους υδατάνθρακες σε ένα γεύμα μπορεί να αποτρέψει απότομες αυξήσεις στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, οι οποίες ευθύνονται για τις λιγούρες, βοηθώντας έτσι στον καλύτερο έλεγχο του βάρους μας.Απώλεια βάρους: Τι αναφέρουν οι επιστήμονες; Η συγκεκριμένη πρόσφατη μελέτη παρακολούθησε 55 άτομα, ανάμεσά τους και προδιαβητικούς, που κατανάλωσαν το ίδιο γεύμα με ρύζι (υδατάνθρακες) αλλά υπό διαφορετικές συνθήκες. Δέκα λεπτά πριν φάνε το κύριο πιάτο, λάμβαναν είτε φυτικές ίνες, είτε πρωτείνες (όπως ασπράδια αυγών), είτε λίπη (κρέμα γάλακτος). Ποια τα αποτελέσματα; Οι φυτικές...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.