Σαντορινιά αυγά μάτια με πελτέ
Κώστας Μπιτσάκης 10.06.2025 • 08:12 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Τα αυγά αυτά γίνονται νοστιμότατα με όποιον πελτέ ντομάτας επιλέξετε. Αν βάλετε όμως τον σαντορινιό από τα περίφημα ντοματάκια, η γεύση θα σας μείνει αξέχαστη! 5' προετοιμασία, 20' μαγείρεμα, Σύνολο: 25'Υλικά Μερίδες: 2 4 αυγά 1 1/2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας 180 ml νερό 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη 70 ml ελαιόλαδο αλάτιΔιαδικασίαΓια να φτιάξουμε σαντορινιά αυγά μάτια με πελτέ, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά το λάδι.Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να "κάψει" και να μυρίσει.Ρίχνουμε το νερό, αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι.Μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.Σπάμε τα αυγά, "μάτια", μέσα στη σάλτσα, τα αλατίζουμε και με ένα κουτάλι ρίχνουμε σάλτσα πάνω στον κρόκο 2-3 φορές, για να σφίξει.Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.