Σαρικόπιτες στο τηγάνι με τυροζούλι
Οι κρητικές σαρικόπιτες παίρνουν το όνομά τους από το σχήμα τους, που μοιάζει με το σαρίκι που φορούσαν παλιά στο κεφάλι. Είναι στριφτόπιτες που φτιάχνονται με γέμιση από διάφορα φρέσκα, μαλακά τυριά και συνηθέστερα σερβίρονται περιχυμένες με μέλι και, προαιρετικά, πασπαλισμένες με κανέλα ή/και σουσάμι. Πλάθονται σε όποιο μέγεθος θέλουμε: από ατομική σαρίκα, με διάμετρο όσο ένα μικρό οικιακό τηγάνι, μέχρι μικρά σαρικοπιτάκια. Η Αργυρώ έφτιαξε τα σαρικοπιτάκια της με τυροζούλι, το παραδοσιακό σπιτικό τυρί του Ρεθύμνου. Φτιάχνεται κυρίως με κατσικίσιο ή και με αιγοπρόβειο γάλα και είναι ένα τυράκι εύκολο στην παρασκευή, φρέσκο και μαλακό. Παρασκευάζεται πανεύκολα στο σπίτι (όταν υπάρχει φρέσκο γάλα), γι' αυτό και θεωρείται "σπιτικό" τυρί, δεν το συναντάς εύκολα σε τυροπωλεία. Σερβίρεται ως έχει, προαιρετικά με λίγο αλάτι, ή με μέλι στη γλυκιά εκδοχή του. Εξαιρετικά αρωματικό και νόστιμο τυράκι, αντικαθίσταται μάλλον δύσκολα, αλλά το πιο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.