Σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά; Πώς επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου σας
Τα ευρήματα νέας μελέτης σε δεκάδες χιλιάδες εθελοντές. Από ποια ηλικία είναι προστατευτική η κατανάλωσή τους. Οι ενήλικες που τρώνε τακτικά καυτερά φαγητά μπορεί να διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο αναπτύξεως σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων, αναφέρουν επιστήμονες από την Κίνα. Μελετώντας στοιχεία από δεκάδες χιλιάδες εθελοντές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα τσίλι σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο αναπτύξεως στεφανιαίας νόσου και ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου. Ωστόσο δεν φαίνεται να ασκούν προστατευτική δράση έναντι των αιμορραγικών εγκεφαλικών. Το κύριο δραστικό συστατικό στα καυτερά φαγητά είναι η καψαϊκίνη, που τους προσδίδει την χαρακτηριστική πικάντικη γεύση τους. Η ουσία αυτή επιδρά σε ορισμένους αισθητήριους υποδοχείς του οργανισμού, που ανευρίσκονται στα νεύρα και στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Όταν αυτοί οι υποδοχείς διεγείρονται τακτικά, αυξάνουν την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου από τον οργανισμό. Πρόκειται για μία...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.