Σε ένα ελληνικό σπίτι στην Πεύκη μάθαμε να φτιάχνουμε ντάσι, γκιόζα και μότσι
Στην είσοδο του διαμερίσματος στην Πεύκη, η Τίνα Μαυροπούλου μας καλωσορίζει. Πριν όμως περάσουμε μέσα, μας ζητά ευγενικά να βγάλουμε τα παπούτσια μας. "Όπως στην Ιαπωνία", λέει χαμογελώντας, δείχνοντας τις κόκκινες κάλτσες της με τα χωριστά δάχτυλα, τις tabi. Στην άκρη είναι τοποθετημένα τα παντοφλάκια για τους επισκέπτες. "Στην Ιαπωνία δεν μπαίνεις ποτέ με παπούτσια μέσα στο σπίτι - ούτε σε πολλά εστιατόρια. Το πάτωμα θεωρείται καθαρός, σχεδόν ιερός χώρος". Μας έχει καλέσει για να μας ετοιμάσει αυθεντικά πιάτα, όπως θα τα μαγείρευαν σε ένα ιαπωνικό σπίτι. Η Τίνα Μαυροπούλου μάς καλωσορίζει στην κουζίνα της, που είναι γεμάτη με ιαπωνικά αντικείμενα. Μέσα, μυρίζει dashi* και καβουρδισμένο σουσάμι. Η κουζίνα είναι οργανωμένη σαν μικρό ιαπωνικό εργαστήριο, με κατσαρολάκια, κεραμικά και μπολάκια σε τάξη. "Το ντάσι είναι η βάση. Από εκεί ξεκινάνε όλα", λέει καθώς το ανακατεύει προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα. Στο τραπέζι έχει στρώσει τρία...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.