Τα οφέλη που έχει για την υγεία το ψωμί με προζύμι
Newsroom | email: [email protected] Το ψωμί με προζύμι πέρα από μοναδική γεύση έχει και πολλά οφέλη για την υγεία. Καθώς ζυμώνεται χρησιμοποιώντας άγρια μαγιά και βακτήρια γαλακτικού οξέος, το ψωμί με προζύμι ξεχωρίζει όχι μόνο στη γεύση και την υφή αλλά και σε θρεπτικά και πεπτικά πλεονεκτήματα. Τι κάνει το ψωμί με προζύμι διαφορετικό Σε αντίθεση με τα περισσότερα σύγχρονα ψωμιά, που βασίζονται στην εμπορική μαγιά ταχείας δράσης, το προζύμι παρασκευάζεται μέσω αργής ζύμωσης, η οποία επιτρέπει στην άγρια μαγιά και στα βακτήρια γαλακτικού οξέος να διασπούν τα συστατικά της ζύμης με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η φυσική διαδικασία δεν αναπτύσσει απλώς γεύση, αλλά μεταμορφώνει τη δομή του ψωμιού, καθιστώντας το πιο εύπεπτο και τα θρεπτικά του συστατικά πιο διαθέσιμα στον οργανισμό. Διατροφικό προφίλ ψωμιού με προζύμι (ανά φέτα ~ 60 g) Το ψωμί ολικής αλέσεως με προζύμι θα έχει περισσότερες φυτικές ίνες και λίγο περισσότερη πρωτείνη από το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Το ψωμί με προζύμι είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο φυσικούς τρόπους παρασκευής ψωμιού. Bigstock Καθώς ζυμώνεται χρησιμοποιώντας άγρια μαγιά και βακτήρια γαλακτικού οξέος, το ψωμί με προζύμι ξεχωρίζει όχι μόνο στη γεύση και την υφή αλλά και σε θρεπτικά και πεπτικά πλεονεκτήματα. Αυτό το άρθρο παρουσιάζει το διατροφικό προφίλ του ψωμιού με προζύμι, τα οφέλη...
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.