Σοκολατένια μους με ελαιόλαδο!
Μια σοκολατένια αμαρτία με άρωμα Μεσογείου: η πλούσια, πικρή σοκολάτα συναντά το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, που δεν δίνει μόνο γεύση αλλά χαρίζει και την πιο βελούδινη υφή. Είναι ένα γλυκό που γίνεται πανεύκολα, αλλά δείχνει εντυπωσιακό και ντελικάτο, ιδανικό για να κλείσεις ένα τραπέζι με στιλ.Υλικά (για 6 μερίδες των 100 ml περίπου): 150 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο), κομμένη σε κομμάτια 100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια ¼ κουτ. γλυκού νιφάδες θαλασσινού αλατιού, συν μια πρέζα 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλικήΕκτέλεση: Λιώνεις τη σοκολάτα είτε στον φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μεγάλο ανθεκτικό μπολ τοποθετημένο πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (χωρίς το μπολ να ακουμπά στο νερό). Βγάζεις τη σοκολάτα από τη φωτιά λίγο πριν λιώσει εντελώς και την ανακατεύεις απαλά μέχρι να διαλυθούν τα τελευταία κομματάκια. Αφήνεις να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσθέτεις το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.