Σολομός en croute με σπανάκι, πιπεριές και σως βοτάνων
Ένα εντυπωσιακό πιάτο που συνδυάζει φρεσκάδα, άρωμα και πλούσια γεύση - ιδανικό για ένα κυριακάτικο τραπέζι ή μια ξεχωριστή περίσταση! Ο σολομός "en croute" (δηλαδή ψημένος μέσα σε φύλλο σφολιάτας) διατηρείται απίστευτα ζουμερός, ενώ το σπανάκι, το τυρί κρέμα και τα αρωματικά δίνουν μια υπέροχη ισορροπία στο αποτέλεσμα.ΥλικάΓια τη γέμιση 225 γρ. σπανάκι baby 180 γρ. τυρί κρέμα πλήρες 1 κρόκος αυγού (κρατήστε το ασπράδι για τον σολομό) αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια τον σολομό 1 κιλό φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα και κόκαλα 1 μεγάλο ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο 1 βαζάκι (280 γρ.) ψητές πιπεριές σε λάδι, στραγγισμένες 1 αυγό 1 κ.σ. γάλα 500 γρ. σφολιάτα (σε μπλοκ) λίγο αλεύρι για το άνοιγμαΓια τη σως βοτάνων 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κ.σ. ζάχαρη 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. άνηθο 200 γρ. creme fraiche χυμός από ½ λεμόνι αλάτι & πιπέριΕκτέλεσηΓέμιση: Ρίξε το σπανάκι σε ένα μπολ και κάλυψέ το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.