Σπανακόπιτα με τραχανά, χωρίς φύλλο
Τεμάχια: για ταψί 34 x 20 εκ. 1 κιλό σπανάκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, ξεπαγωμένο και λεπτοκομμένο 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος 1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 πράσα, ψιλοκομμένα 200 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστό 4 αυγά 100 ml γάλα φρέσκο 350 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 50 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το ταψί 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 100 γρ. τραχανάς ξινός αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΔιαδικασίαΓια να φτιάξουμε σπανακόπιτα με τραχανά, χωρίς φύλλο, αρχικά προθερμαίνουμε τoν φούρνο στους 200°C.Στη συνέχεια, λαδώνουμε το ταψί.Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.Ρίχνουμε το σπανάκι και τα μυρωδικά, αλάτι και ανακατεύουμε.Σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά να μαραθούν.Τα στραγγίζουμε σε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.