Σπιτικά Baked Beans με soda bread
Αν θέλεις να φτιάξεις ένα χορταστικό και comfort πιάτο που συνδυάζει την παραδοσιακή γεύση των φασολιών με το ζεστό, σπιτικό ψωμί, αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει. Τα baked beans μαγειρεύονται αργά σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με μπέικον και σερβίρονται με φρεσκοψημένο soda bread. Ένα γεύμα που θυμίζει οικογενειακό τραπέζι!Υλικά για τα φασόλια 400γρ. λευκά ξερά φασόλια (π.χ. haricot blanc), μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ 75ml λάδι από κράμβη (rapeseed oil) 200γρ. καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο 200γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες 2 κονσέρβες ντοματάκια ψιλοκομμένα (400γρ. η καθεμία) 2 κ.σ. πελτές ντομάτας 150γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη 200ml ξίδι κόκκινου κρασιού αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέριΥλικά για το soda bread 340γρ. αλεύρι ολικής άλεσης 340γρ. δυνατό λευκό αλεύρι (+ λίγο επιπλέον για πασπάλισμα) 2 κ.γ. σόδα μαγειρικής 1½ κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 85γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (+...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.