Σταφύλι στο φαγητό: 18 αλμυρές συνταγές, από δροσερές σαλάτες μέχρι μαγειρευτά
Στο μυαλό μας οι περισσότεροι έχουμε τη γλυκιά τους πλευρά. Τα σταφύλια δίνουν άλλωστε ένα από τα πιο ωραία γλυκά του κουταλιού. Και σκέτο, και με λίγο γιαουρτάκι, είναι θαύμα. Αλλά τα αγαπημένα τραγανά, χυμώδη και αρωματικά φρούτα του φθινοπώρου μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με πολλούς ακόμα τρόπους. Να τα σερβίρουμε ως ορεκτικό ή συνοδευτικό του κρασιού παρέα με τυριά και αλλαντικά σε ένα κάλεσμα στο σπίτι. Να τα προσθέσουμε στις σαλάτες μας, συνδυάζοντάς τα με πρασινάδες, ανθότυρο, φέτα, κεφαλοτύρι, αλλά και σύκα ή ρεβύθια. Να τα βάλουμε σε δροσιστικές και ανάλαφρες κρύες σούπες, όπως μια γκασπάτσο. Να τα δοκιμάσουμε σε τάρτες, σε τηγανιές και ψητά φούρνου όλων των ειδών. Ταιριάζουν εκπληκτικά σε πολλά φαγητά. Μια χούφτα λευκά ή κόκκινα σταφύλια δίνει, ανάλογα με τη χρήση, μυρωδιές, νοστιμιά, γλύκα και δροσιά. Μην αφήσετε λοιπόν να περάσει η εποχή τους χωρίς να φτιάξετε κάτι από τα τόσα που μπορείτε. Δείτε εδώ μερικές αλμυρές...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.