Στο Ateno Cook & Deli η κεντρική ιδέα είναι η νοστιμιά
Καθώς έμπαινα στην Αιόλου για να βρω το Ateno στον αριθμό 52 του δρόμου, τηλεμεταφέρθηκα σε ένα βράδι καλοκαιρινό προς το τέλος της πρώτης δεκαετίας του αιώνα μας στη Galazia Hytra, που τότε βρισκόταν στον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου και είχα την πρώτη μου γνωριμία με τη μαγειρική του Νίκου Καραθάνου. Μια γνωριμία τόσο αναπάντεχη όσο αναπάντεχο ήταν και το πιάτο που θυμάμαι ακόμα. Μπαρμπούνια με τα λέπια τους, εθιστικά σαν τσιπς, με αξεπέραστη νοστιμιά. Εκεί κατάλαβα πως αυτός ο άνθρωπος θα έγραφε ιστορία στις κουζίνες, και δεν διαψεύσθηκα. Μετά από μια τρελή πορεία χιλιάδων χιλιομέτρων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ένα πρώτο αστέρι Michelin μόλις στα 27 του χρόνια, με μαθητείες και συνεργασίες με σπουδαίους σεφ σε σπουδαία εστιατόρια (Βαρούλκο, Σπονδή, Hytra, Galazia Hytra, Cookoovaya, κ.α.), ο Νίκος Καραθάνος, κλείνοντας τον πρώτο κύκλο της καριέρας του, αποφάσισε να επιστρέψει στην πηγή. Από εκεί που αρχίζουν όλα, στη μνήμη της...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.