Συνταγή για Κέικ Ricotta με Φραμπουάζ
Αυτό το λαχταριστό κέικ ricotta με φραμπουάζ είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, από έναν απογευματινό καφέ μέχρι ένα ελαφρύ επιδόρπιο. Η προσθήκη ricotta του δίνει μια απίστευτα αφράτη υφή, ενώ τα φραμπουάζ προσφέρουν μια υπέροχη γλυκόξινη νότα.ΣυστατικάΓια το ταψί: Σπρέι λαδιού για άλειμμαΣτερεά: 220γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ1 κ.γ. αλάτιΥγρά & άλλα: 365γρ. ρικότα (συν επιπλέον 400γρ. για το σερβίρισμα)275γρ. ζάχαρη κρυσταλλική3 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιαςΞύσμα από 1 λεμόνι, λάιμ, γκρέιπφρουτ ή πορτοκάλι (προαιρετικά)115γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο340-450γρ. φραμπουάζ (φρέσκα ή κατεψυγμένα)Οδηγίες ΠαρασκευήςΠροετοιμασία: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C (180°C με αέρα/αντίσταση 6). Ψεκάστε ένα στρογγυλό ταψί 23 εκ. με σπρέι μαγειρέματος και στρώστε το με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.Ανάμειξη στερεών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.