Συνταγή: Πώς θα φτιάξεις το καλύτερο υποβρύχιο βανίλια στο σπίτι
iStock Υπάρχουν γεύσεις που δεν ξεχνιούνται ποτέ. Το γλυκό υποβρύχιο, που σερβίρεται σε ποτήρι με κρύο νερό, είναι ένα γλύκισμα συνυφασμένο με καλοκαίρια ανέμελα, παιδικές φωνές στα μπαλκόνια και τις γεύσεις που μετέφεραν αγάπη χωρίς λόγια. Η σπιτική εκδοχή του, από τον Άκη Πετρετζίκη, χωρίς τεχνητά αρώματα και πρόσθετα, είναι μια ωδή στην απλότητα, με λίγα και απλά υλικά, που σίγουρα έχεις κουζίνα σου. Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο: Μια πανεύκολη και οικονομική συνταγή Σπιτικό υποβρύχιο βανίλια Υλικά 800 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη450 γρ. νερό2 κ.σ. μέλι1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας1 κ.σ. χυμό λεμονιούξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι Εκτέλεση Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και το μέλι. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσει και πάρει βράση δεν το ανακατεύουμε καθόλου αλλά το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Βρέχουμε ένα πινέλο με νερό και αλείφουμε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.