πριν από  20 ώρες 39 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom 05.06.2025 • 16:55 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Το μαντί είναι μία από τις πιο χρονοβόρες συνταγές. Η προετοιμασία χρειάζεται υπομονή και πολλά χέρια που έχουν την ευχέρεια να ανοίξουν φύλλα και να πλάσουν μικρές βαρκούλες. Τις παλαιότερες εποχές, μας εξηγεί η Ντιρουί Καλφαγιάν-Γαλιλαία, μια Αρμένισσα γέννημα-θρέμμα Σαλονικιά, "στην κουζίνα κάθε σπιτιού της ιστορικής Αρμενίας για την παρασκευή των φαγητών δούλευαν από κοινού γιαγιάδες, μαμάδες και κόρες. Έως πριν από μία δεκαπενταετία, το μαντί ήταν το κυρίως πιάτο στα κυριακάτικα κοινά γεύματα της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Μαζευόμασταν από νωρίς πολλές γυναίκες και ετοιμάζαμε μεγάλες ποσότητες για όλα τα μέλη της παροικίας. Η προετοιμασία του διαρκούσε ώρες, αλλά ήταν ευχάριστη διαδικασία, καθώς είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε και να μοιραστούμε τις χαρές μας και τις λύπες μας. Η ιδέα να συγκεντρωθούμε ως οικογένεια γύρω από ένα τραπέζι με φαγητό ξεκίνησε ως δράση του...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation