Τα τραγανά μουστοκούλουρα του Δαρεμά
Ο Κώστας Δαρεμάς, από τον φημισμένο και ιστορικό φούρνο Δαρεμά στο Μαρκόπουλο, που λειτουργεί από το 1888 και είναι διάσημος για τα μουστοκούλουρά του, μας έδωσε μια παλιά, παραδοσιακή συνταγή της περιοχής του Μαρκόπουλου για μικρά, τραγανά και απίστευτα νόστιμα μουστοκούλουρα. 40' προετοιμασία, 25' ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα και 5'Υλικά Κομμάτια: για περίπου 60 2 ποτήρια του νερού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 1 ποτήρι του νερού μούστος "κομμένος" (με αυτή τη μορφή τον αναζητάμε σε οινοποιεία, κάβες, παντοπωλεία και μπακάλικα) 1/2 ποτηράκι του κρασιού ούζο 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. γλυκού αμμωνία σκόνη 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα ΔιαδικασίαΓια να ετοιμάσουμε τα τραγανά μουστοκούλουρα του Δαρεμά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε δύο ή τρεις...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.