πριν από  15 ώρες 52 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Δήμος Καλαϊτσίδης 13.06.2025 • 21:23 Κοινοποίηση 0 Σχόλια 5' προετοιμασία 30' μαγείρεμα Σύνολο: 35' Υλικά Μερίδες: 4-5 1.800 ml ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών, ζεστός ή νερό 4 κουτ. σούπας κορκότο 1 κουτ. σούπας αλάτι 80 ml ελαιόλαδο 500 γρ. πασκιτάν ή αγελαδινό στραγγιστό γιαούρτι 2 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Διαδικασία Για να φτιάξουμε τανωμένο σορβά, αρχικά βάζουμε, σε μέτρια κατσαρόλα, 1.400 ml από τον ζεστό ζωμό ή το νερό, το αλάτι και το κορκότο.Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν βράση.Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά (ή για όσο αναγράφεται στις συσκευασίες του κορκότου), ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το αγελαδινό βούτυρο με τον ξερό δυόσμο μέχρι να κάψει. Αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον υπόλοιπο ζεστό ζωμό (ή νερό) με το πασκιτάν ή το γιαούρτι και το λάδι.Τα αδειάζουμε στην...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation