Τάρτα κουρού με καραμελωμένα κρεμμύδια, ντοματίνια και ανθότυρο
Ο γνωστός chef Δημήτρης Σκαρμούτσος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA "Buongiorno", παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μία εύκολη συνταγή για αλμυρή τάρτα, που δεν θέλει ούτε μια ώρα για να ετοιμαστεί.Τα υλικά 1 συσκευασία ζύμη κουρού 4 λευκά κρεμμύδια 250 γρ. ντοματίνια 3 κλωνάρια θυμάρι 2 κρόκους αυγού 250 ml κρέμα γάλακτος 300 γρ. ανθότυρο 200 γρ. γραβιέρα 50 ml ελαιόλαδο 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι αλάτι πιπέριΗ διαδικασία Αρχικά φτιάχνουμε τη βάση της τάρτας. Σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγο αλεύρι στη βάση και απλώνουμε τη ζύμη. Το κόλπο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι την τρυπάμε λίγο τη ζύμη και την προψήνουμε στους 160 βαθμούς σε αέρα - αντίσταση για 15 λεπτά και με αυτόν τον τρόπο έχουμε έτοιμη τη βάση και μπορούμε στη συνέχεια να επικεντρωθούμε στη γέμιση. Μετά πιάνουμε τη γέμιση. Σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγο λάδι και βάζουμε αρχικά το κρεμμύδι και το ντοματίνι. Ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να καραμελώσουν τα υλικά.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.