Τάρτα με βάση από ξηρούς καρπούς
Μπορείτε να προσθαφαιρέσετε όποιον ξηρό καρπό θέλετε, ανάλογα με τα γούστα σας. 30' προετοιμασία 20' ψήσιμο 2 ώρες αναμονή Σύνολο: 2 ώρες και 50' Υλικά Μερίδες: 18 Για τη βάση 5 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας, λιωμένο 100 γρ. καρυδόψιχα 100 γρ. αμυγδαλόψιχα 100 γρ. φουντουκόψιχα 100 γρ. ψίχα φυστικιού Αιγίνης 80 γρ. ζάχαρη 1/2 κουτ. γλυκού αλάτιΓια τη γέμιση 350 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, ψιλοκομμένη 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 80 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου 1/4 κουτ. γλυκού ανθός αλατιούΓια το στόλισμα 1-2 κουτ. σούπας χοντροκοπανισμένοι ανάμεικτοι ξηροί καρποί της αρεσκείας μας Διαδικασία ΒάσηΓια να φτιάξουμε τάρτα με βάση από ξηρούς καρπούς, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.Στη συνέχεια, αλείφουμε με λίγο από το βούτυρο μια ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκ.Ρίχνουμε στον πολυκόφτη όλους τους ξηρούς καρπούς και τους θρυμματίζουμε σε σκόνη.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και συνεχίζουμε το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.